Venla

perjantai 8. tammikuuta 2016

Viimeiset lomapäivät

Ollaan oltu ihan sikamaisen pitkällä kolmen viikon lomalla, joka (vihdoin) lähestyy loppuaan! Ensi maanantaina koittaa paluu arkeen, jos siis auto käynnistyy vielä kotia kohti näissä pakkasasteissa.


Koirien kanssa uskaltauduiin ensimmäistä kertaa jäälle eilen ja vaikka toki ihan rannassa käveltiin, oli koirilla jo siinäkin hauskaa mennä viilettää. Venla tosin viiletti flexin päässä, jäällä nyt vielä vähemmän uskallan sen päästää irti. Muistan toissatalvelta, kun Ven oli sen reippaan vuoden ikäinen ja oltiin jäällä hiihtämässä. Siinä tuo sitten yhtäkkiä lähti "jonkun" perään sata lasissa ja itse en päässyt edes juosten perään, vaan piti yrittää umpihangessa hiihtää juokseva koira kiinni. En muista, miten tuo jahti päättyi (olisiko ollut, että Ven pysähtyi, ja lähti jolkottelemaan takaisinpäin, jolloni sain sen houkuteltua luokse), mutta en halunnut siitä toisintoa. Eipä haalarisankaria flexi tuntunut haittaavankaan ja vauhdikkaimmissa lenkeissä päästin flexin laahaamaan perässä ja siinähän nuo menivät.


Ollaan myös tehty nyt kylmillä keleillä pikkulenkkien lisäksi nopeita pyrähdyksiä koirapuistoihin. Eli koirat autoon ja puistoon leikkimään. Sain tänään neronleimauksen ja lainasin Elville Hilman toisia haalareita. Virheliike. Ei muuten liiku tuo jääräpää mihinkään (siis vapaaehtoisesti, narun päässä liikkuu mikä vain). Otettiin sitten haalari pois, niin Elvikin heräsi hetkellisesti henkiin noutamaan lelua.


Tänään saatiin myös vinkki kouluttajasta, joka voisi auttaa meidät viimeisimmän tavoitteemme saavuttamiseksi. Nimittäin Venlalle suoritettu BH-koe vuonna 2016! Elviirahan pääsisi tuosta pelkästään liikkeiden osalta jo kevyestikin läpi, mutta häiriö muista koirista estää meidän unelman käyttäytymiskokeen onnistumisesta. Tosin, siinäpä olisi tuplatavoitetta, saada molemmat BH-kokeeseen vuoden 2016 loppuun mennessä..... Apua, pitäisiköhän jo himmata tavoitteiden suhteen.

Sovittiin tulevan koutsin kanssa jo ensimmäinen treenikertakin helmikuun loppupuolelle ja siitä eteenpäin tarkoituksena pitää treeni noin kerran kuussa. Jos kuvittelisi BH-kokeen sinne lokakuulle, ehtisimme kouluttautumaan valvovan silmän alla noin 8 kertaa. Ei liian usein, että ei ehdi edes treenata ja edistyä ennen seuraavaa kertaa. Mutta ei myöskään liian harvoin, että motivaatio ehtii laskea tai kysymyksistä tulee liian suuria. Odotukset on kovat, mutta onneksi tässä on vielä ennen ensimmäistä treeniä aikaa vahvistaa entisestään pohjia ja ottaa niitä käännöksiä haltuun.

Myös kaupunkiolosuhteissa ja häiriössä.

Jännittävää!

2 kommenttia:

  1. Syyskuulle...;) Kuvitellaan se koe sinne syyskuulle!:DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syyskuu on ihan nurkan takana!!! It's a deal ;)

      Poista