Venla

keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Pakkasta

Mahtavat pakkaset, siis ihan oikeaa talvikeliä viime päivinä. Ulkona naama jäätyy sekunneissa ja koirat nostelevat tassujaan muutaman kilometrin jälkeen, mutta noin niin kuin kokonaisuudessaan mahtava keli.

Aloitin tänään itse todellisella pehmeällä laskulla kisavuoden, nimittäin nollakoirakkona lainakoiralla Tamskin rally-tokokisojen MES-luokassa. Hilma oli intoa täynnä ja täpisi eteenpäin. Pohdin rataa tottakai Elviiran ja Venlan kannalta ja kyllä tuo oikealla puolella paikalla kääntyminen on opetettava steppi. Nähtiin niin hienoja suorituksia sen suhteen, että pakkohan tuohon on tarttua!

Muutenkin oli kiva tutustua ihan itselle uuteen tuomariin, Tytti Lintenhoferiin. Tuomarina todella mukava ihminen, MES-luokassakin ohjasi rataantutustumisen ja kertoi omia vinkkejään ja näkemyksiään. Arvostelustakaan en tietenkään tiedä, kun nollakoirana ei sellaista saatu, mutta hyviä tuloksia oli tullut jengille. Ja Hilma sai erityiskommentit, että ihana nollakoira, häntä heilui koko ajan (myös silloin, kun se seisoi vieressäni tyhjä katse silmissä, kun pyysin sitä istumaan, radan aikana siis muutamaan kymmeneen kertaan). Mummelikoira ♥

Westiet joutuivat siitä hyvästä makoilemaan kotosalla ja pääsivät vasta illalla totiselle lenkille. Ja vauhti olikin sitten sen mukainen, että tosissaan mentiin. Oli pakko ottaa videollekin pätkä tuota tahtia. Hiki virtasi. Kummallakin oli lainavaatteet niskassa pitämään kylmää tuulta. En ole koskaan hankkinut (enkä varmaan hankikaan) toppavaatteita koirille, villapaidat riittävät talvikelillä. Mutta sadeviitat tai tässä tapauksessa kuoriviitta ja -haalari lainattiin numeroa isomman Hilman vaatekaapista. Venla ensimmäistä kertaa elämässään haalari päällä, mikä aiheutti alkumatkasta hieman mönkimistä, mutta eipä se sitten loppupeleissä menoa haitannut.


Pakkasten ansiosta ollaan kehitetty enemmän aktiviteetteja sisätiloissakin ja naksuteltu paljon juttuja. Venlan kanssa häivytetään vieläkin käsiapua kumarruksesta ja koitetaan erottaa sitä maahanmenosta. Sen lisäksi Ven on tarjoillut peruuttamista ja tötterönkiertoa (jatkuvaa kiertoa). Elvin kanssa ollaan treenattu puolestaan uutta positiota koiratanssiin. Jalkojen välissä olemista niin, että Elvi on takaperin. Ja myös liikkeiden suorittamista esim. minun selkäni takana, tosin vielä katse minuun päin. Hyvin tuntuu väsyttävät klikkeritreenitkin, vaikka lenkit ovatkin vain muutaman kilometrin mittaisia kierroksia.


Viikon vahvana teemana on ollut myös nimeltämainitsematon E ja lelujen paikkausprojektit tarkan valvonnan alla. Vasemmanpuolimmainen oli Tellervon joululahjapaketin sisältö, keskimmäisen pöllöpallon takana on ihan paras piilotella, vaikka lelu onkin enemmän Ven mieleen ja oikeanpuoleinen sammakko on muuten ihan lemppari vesilelu, joka sai viime kesänä vähän enemmän kyytiä nimeltämainitsemattoman E:n toimesta. Lelut on parhaita ja leikkivät koirat vielä parempia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti