Venla

lauantai 9. tammikuuta 2016

Pikatossut

Löytyihän sitä fleeceä sen verran, että sain tossut tehtyä terrierien jalkoihin. Nahkavahvikkeet ompelen jälkikäteen pohjiin, vaikka nekin olisi näppärä ommella heti suoraan kiinni tossuihin. Tällä hetkellä nahkavahvike sattui olemaan eri osoitteessa.


Kahden koon tossutarpeet. Näistä tulee tasan nilkkakorkuiset tossut, sillä varsinkin Elviiraa inhottaa, jos jalkoihin koskee haalarinlahkeet tai liian pitkät tossut. Tossut pysyvät napakasti paikallaan ja kovassakin menossa mukana nilkankorkuisina.


Tossua varten leikattu fleece, tarranpala, joista toinen ommeltu kiinni fleeceen. Pari kapeaa kuminauhaa tai yksi leveämpi, jolla tossu kiristetään paikalleen. Itse suosin kahta kapeampaa, sillä ne joustavat paremmin ja muotoutuvat ainakin pienen koiran jalkaa mukavammin. Meiltä ei löytynyt heijastinnauhan palaa, mutta otettiin sitten käyttöön pieni pätkä koristenauhaa.


Sitten ommellaan tossu kokonaisuudeksi. Kiristyskumpparit ommellaan tarran korkeudelle (koiran nilkan korkeus) fleecekerrosten väliin. Siellä on ja pysyy. Tässä vaiheessa ommeltaisiin myös nahkavahvike paikalleen.


Sitten tossu käännetään oikein päin ja ommellaan kumpparin päähän tarran vastakappale ja koristenauhan/heijastinnauhan pala.


Sitten siistitään tossu ja homma on valmis. Ei muuta kuin lenkille!

4 kommenttia:

  1. Saisko Lusmulle ja Haloollekin samanlaiset tossut? :D

    - Fiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näähän on ihan superhelpot tehdä ja muokkailla, ompelukone vaan laulamaan Fiia ;)

      Poista
  2. Mutta kun ei oo ompelukonetta? :D

    VastaaPoista
  3. Apua! Voiko sellainen olla mahdollista? 😄 Kyllä siinä tapauksessa ymmärrän. Äkkiäkös teillekin täällä tossupajassa tuollaiset surauttaa :)

    VastaaPoista