Venla

torstai 28. huhtikuuta 2016

Too much information

Guru
En tiedä edes mistä suunnasta lähteä purkamaan tätä blogitekstiä, sillä pää on vieläkin ihan ylikierroksilla informaatioähkystä.

Viime viikon hoitokoira-Hilman vierailun aikana terrien kanssa tehtiin vain tokon minitreenejä sekä häiriöttä että häiriössä, kotona, hallilla ja kentällä. Hilman kanssa juostiin mummoagilitya muutamaankin otteeseen ja muuten juostiin ympärii Lapuaa lenkeillä koko lauman voimin.Viikonlopuksi vietiinkin sitten Hilma kotiin ja sattumien summana ilmoittauduin vielä viime hetkellä mukaan kuunteluoppilaaksi Richard Curtisin koiratanssikoulutusviikonloppuun.

Olin alunperin ilmoittautunut koirakkopaikalle, mutta peruin sen, sillä tarjolla oli etsintäkurssi. Jälkimmäinen näistä peruuntui yhtäkkiä ja koirakkopaikkoja ei enää koiratanssiin ollut. Harmittelin sitä matkalla Riihimäelle, mutta onneksi paikan päällä ei harmittanut enää ollenkaan. Koulutuksessa tehtiin kaikki ns. ryhmätehtävinä eli kentällä oli samaan aikaa n. 7 koirakkoa tekemässä harjoituksiaan. Tuo olisi ollut Elviiran kanssa mahdoton tehtävä. Tyydyin siis ilolla seuraamaan kuunteluoppilaana koulutusta.

Lauantaina koirakkopaikoilla olivat edustusjoukkueen (MM- ja PM-joukkueen) koirakot. Sunnuntaina sitten muita tavallisia tallaajia. Itse kouluttaja, Richard Curtis, on jonkinlainen koiratanssilegenda tuolta UK:n suunnalta ja kyllähän se huomasi, että muutama koulutus on pidetty ja esitys esitetty.

Richardin viikonloppu oli kaikenkattava ja oikeastaan todella hyvä sekoitus sekä perusteita että vinkkejä siitä, miten päästä sinne seuraavalle tasolle. Curtis painotti ja kertoi paljon omia näkemyksiään hyvin perustellen, mutta sanoi sunnuntaina loppukaneettina, että jos joku asia toimii jo nyt, ei sitä pidä muuttaa vain sen takia, että hän niin sanoo. Ja se on naulan kantaan! If it's not broken, why fix it.


Mitä sain irti omille koirille? Noin neljä A4:sta muistiinpanoja ja erilaisia harjoituksia. Itseasiassa voisin väittää, että Venlalle sain hyviäkin motivaatio- ja palkkausharjoituksia, sekä niitä ihan perustreenejä takataskuun. Keksin muutaman lisäkäytön rekvisiitalle ja muutenkin inspiroiduin. Elviiralle sain testiin jälleen uuden treenimenetelmän, jota kokeillessa hallilla ensimmäistä kertaa eilen, saimme aikaan ihan uudenlaisen ongelman. Ei ihan toiminut.

Richard koitti saada kaikkien tajuntaan sulavaa ohjaajan liikkumista, rekvisiitan käytön vaivattomuutta, musiikin valintaa ja sen hyödyntämistä. Vaikka erilaisia liikkeitä ja niiden opetustapoja käytiinkin viikonlopun aikana sekä freestylen että HTM:n puolelta läpi useita, nekin tukivat tuota ns. kokonaiskuvan opetusta. Palkkaus ja motivointi olivat Curtisille myös isossa roolissa ja niihin hän yrittikin heittää erilaisia tapoja ja toimivaksi todettuja vinkkejä. Enpä ole itse koskaan tehnyt neljän minuutin mittaisia treenejä liikkuen, tehden liikkeitä ja palkaten koiraa hyvästä motivaatiosta.


Positiivista oli koko viikonlopun kestänyt innostus kouluttajan puolelta sekä ne monet, monet treenivinkit, joita lähdetään palastelemaan yksi kerrallaan omassa toiminnassa. Onneksi en jäänytkään pois, vaan olin mukana edes kuunteluoppilaana. Ja sekin oli positiivista, että sai taas uutta virtaa myös koiratanssin myötä tutuksi tulleilta kanssa(terrieri)ihmisiltä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti