Venla

perjantai 30. joulukuuta 2016

Uutta vuotta kohti

Uusi vuosi koputtelee nurkan takana. Agilitylisenssi ensi vuodelle hankittu. Parit kisailmot tehty ja paikat saatu. Ruokintasuunnitelman seuraava steppi otettu. Tulevan vuoden tavoitteita hahmoteltu. Kalenteria on täytetty.

Siitä se lähtee käyntiin.

Tänään käytiin taas tyttöjen ruokakaupassa Lakeuden eräkoirassa tankkaamassa broiskurouhetta, broiskun kauloja ja broiskun selkää pakastin täyteen. Samalla tein heräteostoksen, nimittäin ostin metallikamman, joka kadotettiin viimeisissä Dream Team areenan koiratanssikisoissa (tai sillä tiellä) ja jonka jälkeen westiet ovat kulkeneet enemmän tai vähemmän kampaamattomina karvapalloina. Poikettiin vielä Lifen kautta hakemassa täydennystä ruokavalioon. Venlan takia tai ansiosta molempien tyttöjen ruokavalioon tuli kokeiluun syksyllä Boulardii -niminen probioottivalmiste, jonka ehdotettiin auttavan Venlan suoliston toiminnan parantamiseen. Venlaahan on aina närästänyt. Joskus enemmän ja joskus vähemmän. Kahden kuukauden kokeilun aikana Venlan närästysoireet voisin sanoa, katosivat. Mutta koska oireet ovat ennenkin vaihdelleet, päätin tehdä yksinkertaisesti eläinkokeen ja tuon kahden kuukauden kuurin päätteeksi lakata antamasta boulardiita. Kolmisen viikkoa lopettamisesta Vennin oireet palasivat. Ja se, mitä en edes huomannut boulardiikuurin aikana, oli aineen auttaminen myös tyhjän mahan syndroomaan. Vaikka itse en ole luontaistuotteiden tai lisäravinteiden minkäänlainen kuluttaja (myönnän, pidän sitä jopa humpuukina), boulardii palasi ruokavalioon. Otettiin tällä kertaa myös sinkkisitraatti testiin, josko siitä saisi Elvin iho enemmän apuja. Tämä valmiste olikin ihanan pientä tablettia, joka tulee helposti nieltyä liharouheen mukana. Aikaisemmin syötin kelasinia, joka isoina palluratabletteina jäi monesti Evin kupin pohjalle pyörimään. 
Illaksi saatiin hallille treeniseuraa rally-tokon paniikkitreeneihin espanjalaisesta vesikoirasta Cocosta ja vakiokaverimäykystä Martista. Treenattiin Minna Hillebrandin eli loppiaiskisojen tuomarin vanhaa rataa. Treenikaveri se Venlan suorituksen jälkeen kiteyttikin osuvasti, että Vennihän ei onnistunut juuri niissä liikkeissä, mistä sanoin jo ennen treenejä, ettei se niitä osaa. Yllättävää! Mutta jännä että tuokin upposi vasta, kun joku toinen sanoi sen ääneen.

Positiiviset:
+pyörähdys liikkeestä (Vennille väärällä eli vasemmalla puolen seuratessa) on kehittynyt huomattavasti ja liikkeestä on tullut KIVA!
+Vire pysyi korkealla, siis oikeasti korkealla, pidempään (useamman minuutin)
+Käytösruutukoirakko ei häiritse
+Käytösruutukoirakkona malttia löytyi sekä istumiseen että makaamiseen

Vaatii tekemistä:
-seisomaan nousu ja tänään liikkeestä seisomaan pysähtyminenkin oli hukassa (kiitos aktiivisen liikkeestä maahanmeno -treenaamisen, joka sekoittaa)
-liikkeestä maahanmeno
-vierelle (oikealle puolelle) tulo ja siihen hakeutuminen suoraan
-oikealta vasemmalle puolelle selän takaa kiertäminen liikkeessä (puolen vaihto takana)

Josko päästään kevätkaudelle rally-tokon viikkoryhmään, niin saadaan sitä kautta treenimotivaatiota nostatettua ja sen myötä Vennikin edistyisi taas tässä(kin) lajissa.

Ehdin tänään vihdoinkin ilmoittaa molemmat tytöt Westiekerhon Wuoden Westie -kisaan. Elviira osallistuu vuoden agi-, toko ja koiratanssiwestiekisaan, Venla puolestaan vuoden mejä- ja koiratanssiwestiekisaan. Ensi vuoden tuloksista lajivalikoimaan lisätään vihdoin myös rally-toko, joten 2017 vuoden päätteeksi päästään lähettämään myös rallyn tulokset. Vielä täytyy muistaa osallistua omien seurojen vuoden koira -kisoihin, kun niihin osallistuminen tulee ajankohtaiseksi. Ihan vaan kannatuksen ja hauskuuden vuoksi :)

Masentavaan tukkaan saadaan muutaman viikon päästä apuja, kun Venni ja Elvi pääsevät kumpikin muutaman vuoden tauon jälkeen ihan ammatikseen näitä trimmaavan henkilön käsiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti