Venla

lauantai 7. marraskuuta 2015

KT-kisat koko rahan edestä

Suppea kisaraportti Janakkalan koiratanssikisoista tältä päivältä. Tuomareina toimivat Hannele Parviainen, Nadja Böckerman ja Laura Jalli.

Elviiran leijonaohjelma freestylessä kesti noin viisi sekuntia, kunnes Elviira hyökkäsi "tyhjyyteen". En tiedä kävikö kehän ulkopuolella vai ei, mutta jo silkasta korvattomuudesta nostin Een kainaloon ja jätettiin homma siihen. Ensimmäinen keskeytyksemme kt-kisoissa.

Onneksi olimme myös valmistelleet väliohjelman heelwork to musiciin. Elviiran debyytti tässä luokassa tapahtui siis jouluohjelmalla. Meillä oli kolme positiota, seuraaminen vasemmalla, oikealla ja jalkojen välissä. Kaikissa nenä eteenpäin. Tarkoitus oli tehdä niin yksinkertainen ohjelma, että Elviiralla olisi mahdollisimman hyvät mahdollisuudet onnistua ja tuntea osaavansa. Saatiin vire kohtuulliseksi ennen starttia, vaikka Elvi olikin hieman jähmeä ainakin alkuun. Ohjelman aikana Elvi haukahti ja teki askeleen mittaisen hyökähdyksen (jatkoi seuruuta kuitenkin), kerran nappasi kunnolla jalkaan, pari kertaa yritti näykkiä ja kerran jäi kahdeksi sekunniksi tuijottamaan sitä mystistä vasenta etunurkkaa, jossa ilmeisesti aina tapahtuu jotain. Muuten Elvi kyllä teki hyvin alusta loppuun asti ja niinhän se meni, 162 pistettä ja KUMA!

Tuomareiden kommentit:
  • Iloinen esitys, joka parani loppua kohti. Myös positioiden laatu parani loppua kohti. Hyvä kehänkäyttö, ohjelma soljui hyvin eteenpäin.
  • Iloinen pari, kiva ettei ohjaaja yrittänyt kaikkia mahdollisia positioita, vaan pitäytyi muutamassa ja sai ne onnistumaan.
  • Ihanalla asenteella työskentelevä koira. Positioita riittävästi alokasluokkaan. Yksi kontaktikatko verottu hieman yhtenäisyys- & kumppanuuspisteitä. Musiikki sopi parille hyvin. Pientä lahkeen näykkimistä, kiinnitä tähän jatkossa huomiota.

Vennipenni puolestaan osallistui elämänsä ensimmäiseen viralliseen mihinkään kisaan, elämänsä ensimmäiseen koiratanssikisaan ja vielä minun omatekemälläni ohjelmalla! Vennillä oli mahtava tekemisen meininki ennen kehää. Treeneissä ollaan palkattu paljon vain siitä että nenä pysyy ylhäällä ja eri liikkeiden jälkeen reippaasta liikkeestä. Meillä on kuitenkin jäänyt kestotreeni melko vähäiselle, kuten eri temppujenkin treenaaminen, joten vähän mietitytti kuinka käy. Tehtiin kyllä vain Venlalle tuttuja/helppoja liikkeitä; pyörimistä, pidennettyä kasia, kepin pito, kepin kantaminen, selkään hyppääminen, kepin yli hyppääminen ja kepin päälle etutassuilla nouseminen. Niin sekä lopputemppuna kumarrus. Suurin osa tempuista vahvasti avustettuna käsiavulla, mutta alokasluokassahan tässä vasta ollaan. Olin todella tyytyväinen, kun Venla ei laskenut kertaakaan nenää maahan kehässä!! Kaksi kertaa "hidastui" eli jäi askeleen jälkeen, mutta nousi noista hetkistään nopeasti mukaan. Selkäänhyppäämistemppu ja yksi pyörähdys epäonnistui tai onnahti, mutta muuten kaikki temputkin sujuivat mallikkaasti. Ja häiriötä ei ottanut YHTÄÄN. Kontakti, kontakti, kontakti. Mahtava luonnonlahjakkuus, 170 pistettä ja KUMA! Päästiin myös palkinnoille, 2. sija.

Tuomareiden kommentit:
  • Hienosti etenevä ohjelma, jossa koira teki pääosin hyvin. Hyvä kehänkäyttö, tasapainoinen esitys.
  • Liikkeitä paljon alo-esitykseksi, koira suoriutui hyvin niistä. Kiva esitys.
  • Sujuva alokasluokan ohjelma! Koira teki tarkasti työtä. Kivasti erilaisia liikkeitä. Musiikki sopi parille oikein hyvin.
Nyt olisi siis molemmilla mahdollisuus siirtyä seuraavissa kisoissa avoon, mutta onneksi kolmeen kumaan saakka saa vielä alossakin treenata. Ja treeniä tarvitaan. Mahtava päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti