Venla

perjantai 6. tammikuuta 2017

VOIhan rally-toko

Tänään haettiin tälle vuodelle rally-tokomotivaatio Jyväskylästä Venlan ensimmäisestä VOI-luokan startista. Tulos 62 pistettä oli ihan maksimi, mitä voitiinkaan saada, sillä taidot eivät vielä riitä kaikkeen. Mutta kaikki, minkä Ven osasi, se teki oikein. Ensin ajattelin, että perkaan tänne liike liikkeeltä koko rallyradan ja kommentoin joka kohtaa plussilla ja miinuksilla. Mikä onnistui ja mikä ei. Mutta sitten katsoin tuon videon ja apua. Pyydän kiinnittämään huomiota siihen, minkä kanssa ollaan tehty töitä aina ja paljon. Vire, motivaatio, yhteistyö, häntä pystyssä, katsekontakti. JES!

Kolme kertaa Venla erehtyy katselemaan ympärilleen ja kerran käy nenä maassa, siis koko voittajaluokan radan aikana! En voisi millään olla tyytyväisempi. Tämän eteen ollaankin tehty eniten töitä, siis sen, että Venla jaksaa tehdä pitkäkestoista, laadukasta suoritusta, jota näissä hitaissa lajeissa tarvitaan.

Taitoja vaaditaan seuraaviin:
-liikkeestä maahan
-liikkeestä kolme  askelta peruuttaen
-istumasta seisomaan nousu
-käytösruutu (maltti olisi valttia)

Kisaseurana meillä olivat Coco-espanjanvesikoira ja Martti-mäyräkoira, josta jälkimmäinen jäi karvan verran vaille tulosta niin ikään ensimmäisestä voi-luokan kisastaan ja Coco puolestaan nousi avoimesta luokasta meidän voittajaluokkalaisten keskuuteen hienolla RTK2 -tuloksella. Ulkona oli koko päivän yli -20 astetta pakkasta ja sisällä hallissa lämpötila oli lämpimimmillään -3 astetta. Todella. Kylmää. Kyytiä. Voisi sanoa, että liian kylmää ja taitaa kyllä käydä niin, ettei tällaisilla pakkasilla ainakaan mennä enää ikinä JATtilaan, vaikka siellä muuten oikein mukavaa olikin. Tuomarina meillä toimi Minna Hillebrandt, jolta tämä oli oikein ripeästi ja tehokkaasti tuomaroitu kisa.

Ensi viikonloppuna ollaankin mukana Westiekerhon järkkäämässä Krista Karhun rally-tokopäivässä Ylöjärvellä. Se tulee juuri tarpeeseen, sillä tarvitsen apuja edellämainittujen taitojen opiskelun kanssa. Mahtavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti