Venla

maanantai 1. helmikuuta 2016

Vauhtiviikon aloitus

Tänään saatiin tälle viikolle kaksi kisakirjettä. Keskiviikon rally-tokon iltakisoille toinen ja lauantain koiratanssikisoille toinen. Oltiin kuitenkin siitä huolimatta Venlan kanssa paikkaamaassa poissaolevaa treenaajaa agilityn viikkoryhmässä. Voisin kiteytetysti sanoa, että Venlan ja mun yhteistyö on todellakin vielä work in progress. Kun Venla menee hyvin, itse en osaa tai pysy pystyssä tai muista esimerkiksi jarruttaa. Tai kun itse menen hyvin ja osaan, Venla onkin jo ennen lähtöä päättänyt menevänsä ihan johonkin toiseen osoitteeseen. Ai miten niin itsenäinen? Mikä ohjaaja? Missä ohjaaja? Miksi ohjaaja?

Mutta on tuon kanssa hauska viipottaa ja yrittää ymmärtää, miten koira toimii. Elvi on aina ollut Elvi, mutta sen kanssa treenaaminen ja kisaaminen on aiheuttanut sen, että en osaa itsekään toimia muuten kuin elvimäisesti. Olihan illan treenissä paljonkin hyvää ja tahkottiin rengastakin, mikä on toisaalta ihan helppo este, mutta jos hetsaan liikaa, Ven ei malta keskittyä tekemiseen tai jos jään kutsumaan renkaan taakse, saatetaan hieman ihmetellä, että mitä tässä pitäisi. Eipä olla varmaan montaa kertaa rengasta kutsuhyppynä tehty. Mutta kivasti Vennillä toimii vähän yks sun toinen ohjausleikki.


Agitreenin jälkeen vedin oman ryhmäni agitreenit. Sitten rakensin keskiviikon rallykisoja varten pikkupikkuradan ja käveltiin se Venlan kanssa läpi. Voi olla, että Venla kestää koko radan hyvässä kontaktissa, mutta voi olla, että kontakti katkeaa. Jos niin käy, kyltit ja varsinkin tötsät kutsuvat kyllä sikamaisen paljon luokseen. Käsittämättömän jännittäviä juttuja! Mutta on tuon elikon seuraaminen vain niin hienoa. Katsekontakti pysyy, eikä koko ajan tipahtele niin kuin Elvillä. Olen sanonut sen jonkun kerran ennenkin, mutta Venni on kyllä ihan huipputaitava koira.

Pliiiiiiiiiiiiiiis?
Pääsi se mukana ollut Elviirakin treenaamaan. Treenattiin positionvaihtoja ja todettiin, että lauantain kisoihin voidaan ottaa positiot vasemmalla sivulla (sivu ja left), positiot oikealla sivulla (vierellä ja right) sekä välissä, nenä eteenpäin. Viidellä positiolla mennään. Tuo vasemman puolen seuraaminen niin, että Elviira on siis nenä taaksepäin ja itse peruutan, jolloin E kävelee suoraaan, on kyllä hauska. Elviira on aivan täpinöissään siitä, että se on oppinut uuden position. Tänään Elvi tosin hakeutui vaikeampaan rightiin eli oikealla puolella nenä taaksepäin -positioon ns. perusasentoon ensimmäistä kertaa ikinä omatoimisesti. Tosi makea.

Tehtiin Een kanssa myös rallyratapätkää ja hallissa oli valtaisa manssihäiriö. Pienen pieni koira siis toisessa päässä hallia. Mutta se haukahti. Ja oli olemassa. Elvi kävi kahdesti hyökkäämässä, ensin omaa päänsisäistä demoniaan vastaan ja sitten tuota manssia kohti. Kunnes manssi tuli pöydän takaa esille ja Elvi kääntyi. Tämä on toisaalta hyvä, että sillä ei viiraa niin paljoa päässä, että toiset pitäisi ottaa hengiltä. Mutta tuo on kyllä muuten niin pahasti kisaamista vaikeuttava ja estävä ongelma, etten tiedä, mitä tehdä. Enemmän häiriötreeniä eli käytännössä viikkoryhmätreeniä, jonkun muun lajin kuin agilityn parissa, voisi auttaa. Ehkä kesäkaudella sitten.

Vennin kanssa ketjuteltiin ja testailtiin muutamia pätkiä, että toimiiko vai eikö toimi musiikkiin niin kuin piti. Hieman likkaa tietysti jo tuossa vaiheessa väsytti, joten tehtiin vain ihan muutama lyhyt kohta. Mietin jo, pitäisikö perua koko lauantai Venlan osalta. Ei meillä ole edes ohjelma vielä valmis, puhumattakaan siitä, että oltaisiin mitään treenattu. Onneksi lauantaihin on vielä aikaa ja kriisi ehtii moneen kertaan vielä elää.

Venni meinasi kotona, että voitais me vielä vähän leikkiä rottasellakin. Ei leikitty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti