Venla

lauantai 24. lokakuuta 2015

Syksy

Tänä vuonna on ollut todella onnistunut syksy kelien puolesta! Sadesääkään ei ole haitannut, kun aurinkoisia ja kauniita syyspäiviä on mahtunut joukkoon yllin kyllin. Jopa Venla on päässyt nauttimaan hetkittäin vapaudesta. Enpä olisi ennen uskonut, jos joku olisi sanonut, että on olemassa koiria, joita täytyy pitää ulkona kytkettynä 90 % ajasta. En todellakaan. Sehän on koulutuskysymys. Totteleeko koira vai ei.

Onneksi Venlan myötä olen saanut oppia paljon todellisen nenäeläimen mielenlaadusta. Vaikka se osaa tulla luokse, vaikka se haluaa tulla luokse ja vaikka sillä olisi mahdollisuus tulla luokse, ei se välttämättä aina vain pysty. Senkin olen oppinut, että saalisvietin pystyy kouluttamaan pois koiralta, riistaviettiä et vie sitten millään. Hallita jollain tavalla, kyllä, poistaa kokonaan, ei. En usko, että Venlasta tulee koskaan koiraa, jota pystyisi pitämään vapaana olematta itse hyökkäysvalmiudessa nappaamaan jostain karvasta kiinni, kun se lähtee.

Näillä vapauslenkeillä homma on sujunut kuitenkin mallikkaasti. Ja hyvä niin.


Kahden viikon päästä on Janakkalan koiratanssikisat ja sain kuin sainkin kolme paikkaa sinne! Kaksi freestylea ja yhden HTM:n. Onneksi kotiseuran talvikausi alkaa ensi viikolla eli päästään halliolosuhteissakin treenaamaan kehänkäyttöä ja vielä tsekkailemaan suuntia. Elviira menee valmiilla jellonalla freestyleen, Sallan lähes valmiiksi tekemällä joulunumerolla HTM:n ja Venla menee ihan alusta loppuun asti itse tekemälläni ohjelmalla debytoimaan freestyleen. Saas nähdä kuinka meidän käy.

Kotona ollaan liikesarjojen lisäksi treenailtu uusia temppuja. Pari videota alla, toinen Elvin käskytreenistä downin kanssa ja toinen Venlan sheippaustreenistä etutassun nostolle.


Huomenna suunnataan nokat kohti Kokkolaa, jossa Elvillä on edessä kevyet kolme starttia agilitya. Niihin kuviin ja tunnelmiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti