Venla

lauantai 6. helmikuuta 2016

Avoimessa luokassa

Ylöjärvellä Rally-Tassujen koiratanssikisoissa korkattiin sekä Elvin että Venlan kanssa avoin luokka. Elviira HTM:ssä ja Venni freestylessä. Kerrankin oli itselleni mieluisa starttijärjestys, sillä Venla oli luokkansa toinen ja Elviira ensimmäinen. Elvin luokassa oli kolme koiraa, joten ajatus oli tottakai, tule nyt tulos, niin päästään edes palkinnoille ;)

Hallissa oli jostain syystä ihan mielettömästi hajuja. Jengillä oli kaikenmaailman nakit, lihapullat ja märkäruokat, jotka löyhkäsivät omaan nenääni, joten mitä voi Vennin superkirsusta muuta arvatakaan kuin toimintaa täydellä teholla. Plus, että tehokkaassa käytössä olevan hallin matossakin oli ruoanmurunen jos toinenkin. Venla ei saanut aamuruokaa. Virhe numero yksi!

Kehässä tehtiin Vennin kanssa ihan uusi ohjelma, siis niin tuore, että edellisenä iltana käytiin se ensimmäisen kerran läpi a) kokonaan ja b) halliolosuhteissa. Eli ihan rikki, mutta tarkoitus olikin mennä taidontarkistukseen. Tarkistus osoitti sen, että meillä on hyvä musiikki (miksattava vähän omaan korvaan paremmaksi), hyvä teema, hyvä koreografia, hyvät liikkeet eli hyvä kokonaisuus. Minimalistisella treenaamisella plus supernenällä saatiin tänään aikaiseksi töksähtelevä pikku esitys, jossa iso osa liikkeistä epäonnistui varmuuden puuttuessa. Tämän lisäksi Vennin kontakti hajoili moneen otteeseen yhden ohjelman aikana. Ei motivaation puutteesta, vaan nenän vetovoimasta. Mutta heti sen huomaa, kun tehdään jotain vaikeampaa tai mitä ollaan harjoiteltu vähemmän, Ven siirtyy tekemiseen, jonka se osaa parhaiten. Vaikka harvemmin sillä on tullut nähtyä sijaistoimintoja, sillä ollaan tähän (viikkoon) mennessä itseasiassa tehty vain asioita, joita ollaan treenattu eli joita osataan. Positiivista oli kuitenkin se, että Venla tuli mukaan eli osasi myös lopettaa nenänkäytön. Teki monia sille uusia temppuja estradilla ja oli tehdessään innokas ja oma itsensä.

Nyt tiedän, mitä treenata ja nyt onkin hyvin aikaa ennen huhtikuun alun seuraavia kisoja, samassa osoitteessa.

Hiihdeltiin tänään kuuden koirakon FS AVO-luokassa viidennelle sijalle, tuloksella 151. Tuomarien arvostelut (pisteet: tekninen laatu, taiteellinen vaikutelma, kokonaispisteet):


73, 73, 146
Kiva idea, turhan paljon kontaktikatkoksia.

77, 80,157
Iloinen teema ohjelmassa. Muutamia harmillisia kontaktikatkoja ohjelmassa. Pikkasen miettisin sauvan kantoa ettei vahingoita vahingossa koiraa. Innokas koira.

75, 75, 150
Kontaktikatkoja, onnistuneita liikkeitä luokkatasoon hieman vähän. Sopiva, hauska musiikki, johon oli suunniteltu varsin hauska koreografia. Kun se toteutuu kokonaan, näemme varmasti hienon esityksen.


Elviiralla oli tänään HTM-esityksessään alku ja loppu. Myönnän, Elvillä ei ollut ohjelmaa. Ja toki sen huomasi. Mutta se ei ollut tarkoituskaan, että sen olisi pitänyt olla salaisuus. Meillä oli nimittäin tänään kaksi tavoitetta ja ne olivat, että Elvi pysyy kehässä tekemättä huutohyökkäyksiä, eikä paineistu. Käytännössä homma meni niin, että Elvi tuotiin kisapaikalle edellisen luokan palkintojenjaon aikaan. Häkkiin. Edellisen luokan aikaan ulos lenkille. Häkkiin. Edellisen koiran tullessa kehästä, Elvi mukaan ja alle kymmenen toistoa FS-liikkeitä, palkkaa kaikista, pieni parin metrin seuruupätkä kehässä, taas lähtöalueelle palkka. Siitä saatiin lähtölupa, musiikki käytiin heti, kun olimme varpaat kehän puolella ja mars matkaan. Negatiivista oli, että Elvin positiot seilasivat, liikkeiden vaihdot olivat ihan kokonaan hukassa (vaikka ne ovat meillä ns. vakiot) ja Elvi tuijotti haahuilevasti yleisöä ja milloin mitäkin. Positiivista oli, että se ei todella lähtenyt minnekään, periaatteessa teki kaiken vaaditun ja oli lähes rento (häntä heilui) koko esityksen. Joka oli muuten lähes 20 sekuntia jo edellistä pidempi! Saatiin tulos ja kolmospalkinto.

Elvinkin kanssa selvisi, mitä treenataan ja hiotaan AVO-ohjelmaa varten. Seuraavalla kerralla uskallan ehkä jo tehdä ohjelmankin, jos se koira ei lähtisikään. Tänään saavutettiin tavoitteemme.

Sijoitus oli kolmen koirakon HTM AVO-luokassa kolmas, tuloksella 150,33. Tuomarien arvostelut (pisteet: tekninen laatu, taiteellinen vaikutelma, kokonaispisteet):

69, 73, 142
Tempon vaihtelua voisi olla esityksessä. Välissä positio; koira oli vinossa. Jätättämistä ja seilaamista eli paikka ei pysynyt. Koira teki kuitenkin innolla töitä.

77, 79, 156
Teema sopi parille. Vähän kaipasin lisää suuntia tai temmon vaihtelua. Joitakin kontaktikatkoja harmillisesti. Kehää käytetty hyvin.

76, 77, 153
Musiikkia käytetty hyvin, ohjaaja-sotamies voisi olla vähän "ryhdikkäämpi". Koira pysyi mukana, mutta oli vähän haahuilevan näköinen. Positioihin hakeutuminen oli vaikeaa ja tarvitsi paljon ohjausta. Kun kontakti oli ohjaajassa näkyi hienoakin seuraamista.


Ollaan myös saatu nauttia ihan parhaasta lenkkiseurasta. Jos nimittäin jotain Etelä-Pohjanmaalle muuton jälkeen on todella kaivannut, on näitä karvamoppeja ja niiden hyvää vähäkarvaisempaa ihmisystävää. Venlasta oli tullut iso likka ja piti pojille jöötä. Tämän päiväisen nenäepisodin jälkeen epäilen, että saattaa olla tekemässä juoksujakin, mikä selittäisi tuittuilun ja leikkimättömyyden. Mutta kyllä siellä vähän leikkiäkin syntyi. Vennikin sai lähes luottamuksella olla pitkän matkaa vapaana ja siinähän tuo pysyi. Voihan ystävät.


Poseerauskuvat: Tuija Laurila
Koiratanssikuvat: Minna Kellomäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti